RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Podcast Stadhuisplein Amersfoort: 'Het extra geld voor de westelijke rondweg komt er echt wel'

AMERSFOORT - Dat er nog geen aannemer is gevonden die de westelijke rondweg in Amersfoort wil aanleggen voor 68 miljoen euro, zorgt voor discussie tussen de politieke duiders van De Stad Amersfoort, De Stadsbron en RTV Utrecht. Ze verschillen van mening over de vraag of de weg er wel echt komt.Eric van der Velden, politiek duider bij De Stadsbron, noemt wethouder Hans Buijtelaar een boeienkoning, iemand die gespecialiseerd is in spectaculaire ontsnappingen. "Hij slaagt er keer op keer in om het zo voor te spiegelen dat het wel gaat lukken." Van der Velden denkt dat de provincie of Den Haag wel met extra geld gaat komen.

Kees Hoogendijk, politiek duider bij RTV Utrecht, is daar nog niet zo zeker van. "Het is altijd heel onverstandig als je op voorhand bij zo'n groot project afspreekt het voor een bepaald bedrag te doen. Het zou mij niet verbazen alleen alleen de spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan wordt aangepakt." Hoogendijk weet te melden dat Buijtelaar hier zelf al op zinspeelde.

politieke ruil
Jeroen de Valk van De Stad Amersfoort prijst wethouder Buijtelaar om zijn doorzettingsvermogen. "Ik heb wel bewondering voor de volharding van deze wethouder om dit project steeds maar te blijven verdedigen." Daar speelt volgens Eric van der Velden wel in mee dat de rondweg voor de VVD een heel belangrijk dossier is. Zo belangrijk zelfs dat hier een voor veel mensen onbekende politieke ruil voor nodig was. Welke ruil hier bedoeld wordt, hoor je in de podcast.
Stadhuisplein Amersfoort is een maandelijkse podcast van RTV Utrecht in samenwerking met huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort en de online krant De Stadsbron.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -