Anderhalf jaar cel voor neerslaan agent in trouwstoet

© NOS
LOPIK - De man die vorig jaar in het centrum van Rotterdam een agent knock-out sloeg, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Een half jaar is voorwaardelijk.
De Rotterdammer van 26 sloeg vorig jaar op de Westzeedijk de agent bewusteloos. Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden verklaarde de agent dat de mishandeling een grote impact op hem heeft gehad. Hij liep een whiplash op en kan nog altijd niet volledig werken.
De agent sprak augustus vorig jaar met collega's de bestuurders van een trouwstoet aan. De stoet zorgde voor veel overlast. Rijstroken werden geblokkeerd, uit de auto's kwam harde muziek, mensen stonden naast hun auto op de weg en zaten op het dak van hun auto.
De beklaagde ging door het lint toen de politie na meerdere waarschuwingen zijn zwager wilde oppakken. Hij sloeg de agent hard op zijn hoofd en nek. Dat hij een agent aanviel die gewoon zijn werk deed, rekent de rechter hem zwaar aan. Net als het feit dat hij na het incident is gevlucht en zich schuil heeft gehouden bij zijn vriendin in Lopik.
Het OM had tbs met voorwaarden geëist tegen de man, maar dat legt de rechter hem niet op. Wel zijn er bijzondere voorwaarden gesteld aan zijn voorwaardelijke straf. Zo moet hij behandeld worden in een klinische instelling en daarna moet hij onder begeleiding wonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.