RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dichters opgelet: poëziewedstrijd verlengd

1/4
SOEST - Natuur en poŽzie gaan hand in hand, stelt de organisatie van de wedstrijd Rinke Tolman PoŽzieprijs in Soest. Met het thema 'Zwerfkei' kunnen dichters tot 7 augustus in ieder geval nog aan de slag.

Vrouwkje Tuinman, juryvoorzitter en zelf dichter: "Ik denk dat poŽzie lezen en schrijven een uitnodiging kan zijn om de tijd even stil te zetten. En om te kijken naar waar je normaal gesproken misschien aan voorbij loopt."

 Poezie kan een uitnodiging zijn om even stil te staan aan waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. Poezie kan een uitnodiging zijn om even stil te staan aan waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. | Foto: RTV Utrecht/ Nathalie Ringrose

De prijs is vernoemd naar Rinke Tolman, ereburger van Soest. Hij was een schrijver, dichter maar ook veldbioloog en woonde zestig jaar in Soest. In 1933 schreef hij "Als er ťťn plattelandsgemeente in Nederland is, die kan bogen op rijk landschappelijk schoon van zeer uiteenloopenden aard, dan is het wel Soest." Vrouwkje: "Rinke kijkt heel goed naar wat hij zag en schrijft dat minutieus op. Dat is iets wat je als dichter moet proberen na te streven."

 Inspirerend landschap van de Eng in Soest. Inspirerend landschap van de Eng in Soest. | Foto: RTV Utrecht/ Nathalie Ringrose

Je kan je gedicht van maximaal twaalf regels insturen naar secretariaat@slas-soest.nl tot 7 augustus. In september worden de winnende gedichten bekend gemaakt.

PoŽziewedstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -