Dichters opgelet: poëziewedstrijd verlengd

Juryvoorziter Vroukje Tuinman.
Juryvoorziter Vroukje Tuinman. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
SOEST - Natuur en poëzie gaan hand in hand, stelt de organisatie van de wedstrijd Rinke Tolman Poëzieprijs in Soest. Met het thema 'Zwerfkei' kunnen dichters tot 7 augustus in ieder geval nog aan de slag.
Vrouwkje Tuinman, juryvoorzitter en zelf dichter: "Ik denk dat poëzie lezen en schrijven een uitnodiging kan zijn om de tijd even stil te zetten. En om te kijken naar waar je normaal gesproken misschien aan voorbij loopt."
Poezie kan een uitnodiging zijn om even stil te staan aan waar je normaal gesproken aan voorbij loopt.
Poezie kan een uitnodiging zijn om even stil te staan aan waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. © RTV Utrecht/ Nathalie Ringrose
De prijs is vernoemd naar Rinke Tolman, ereburger van Soest. Hij was een schrijver, dichter maar ook veldbioloog en woonde zestig jaar in Soest. In 1933 schreef hij "Als er één plattelandsgemeente in Nederland is, die kan bogen op rijk landschappelijk schoon van zeer uiteenloopenden aard, dan is het wel Soest." Vrouwkje: "Rinke kijkt heel goed naar wat hij zag en schrijft dat minutieus op. Dat is iets wat je als dichter moet proberen na te streven."
Inspirerend landschap van de Eng in Soest.
Inspirerend landschap van de Eng in Soest. © RTV Utrecht/ Nathalie Ringrose
Je kan je gedicht van maximaal twaalf regels insturen naar secretariaat@slas-soest.nl tot 7 augustus. In september worden de winnende gedichten bekend gemaakt.
Poëziewedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.