RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijverbod en voorwaardelijke celstraf voor trucker die inreed op file A28

PROVINCIE UTRECHT - Een Servische vrachtwagenchauffeur die in een januari inreed op een file op de A28 bij Leusden is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een rijverbod van een jaar. Daarnaast heeft hij een voorwaardelijke celstraf gekregen. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Volgens de rechter heeft de man door 'aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag' een ernstig ongeluk veroorzaakt waarbij drie jonge vrouwen zware verwondingen opliepen. Uit verklaringen van andere bestuurders en een analyse van de verkeersongevallendienst blijkt dat hij meer dan 10 seconden lang niet oplette. Hij zag daardoor twee matrixborden en de rode gloed van remlichten van de voor hem opdoemende file over het hoofd.

Dwarslaesie en hersenletsel
Drie jonge vrouwen die in een kleine auto zaten waar de trucker zonder te remmen bovenop botste, raakten zeer ernstig gewond. Twee van hen verkeerden na het ongeluk in kritieke toestand en zullen nog lang moeten revalideren. Een van hen heeft een dwarslaesie. Zij is verlamd vanaf haar borst en zal de rest van haar leven in en rolstoel moeten doorbrengen. De bestuurster van de auto heeft blijvend hersenletsel opgelopen.

De rechtbank legt in dergelijke gevallen meestal een taakstraf op, maar omdat de chauffeur met zijn gezin in Duitsland woont is dat niet uitvoerbaar. Hij is daarom veroordeeld tot 80 dagen gevangenisstraf, waarvan 62 dagen voorwaardelijk. Omdat hij ruim twee weken in voorarrest zat hoef hij niet terug naar de gevangenis.

Tijdens de behandeling van de zaak vroeg de advocaat van de 38-jarige ServiŽr om zijn cliŽnt geen rijverbod op te leggen, omdat hij de enige kostwinner van het gezin is. Omdat het rijverbod alleen in Nederland geldt, kan de chauffeur wel in andere landen blijven rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -