RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf, rijverbod en smartengeld voor dodelijke rit onder invloed van drank en drugs

MAARSSEN - Een 32-jarige man uit Breukelen, die onder invloed van drank en drugs een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Straatweg in Maarssen, moet acht maanden de gevangenis in en mag drie jaar lang niet rijden. Dat heeft de rechtbank vandaag beslist.

Op de terugweg van een nachtelijk feest in Utrecht raakte de auto van Thomas van W. begin vorig jaar van de weg en belandde ondersteboven in een sloot. Zijn vriend Jesse, die naast hem zat, kwam in de auto vast te zitten en overleed later die ochtend in het ziekenhuis.

Bloedproef
Uit een bloedproef blijkt dat de man stevig had gedronken en MDMA en cannabis had gebruikt. Volgens de rechtbank is bewezen dat de bestuurder door de combinatie van deze middelen geen controle meer over zijn auto had. Ter plekke waren er geen hobbels in de weg die het ongeluk hadden kunnen veroorzaken.

De verdediging stelde twee weken geleden dat de bloedproef niet helemaal volgens de regels was uitgevoerd. De rechtbank erkent dat, maar zegt tegelijkertijd dat de uitkomst betrouwbaar genoeg is en dat de dood van Jesse is veroorzaakt door 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onwettig verkeersgedrag.'

Smartengeld
De ouders van de overleden Jesse hadden een vordering voor zogenoemde affectieschade ingediend. Die is door de rechtbank toegewezen. Thomas van W. moet de moeder van het slachtoffer 20.000 euro betalen en de vader 17.500 euro.

De ouders en zusjes van Jesse waren bij de uitspraak in de rechtszaal aanwezig en leken opgelucht over het vonnis. De rechter waarschuwde nog wel dat de verdachte twee weken heeft om hoger beroep aan te tekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -