RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Nassaukade in Woerden blij: uitzicht blijft voorlopig behouden


WOERDEN - Blijdschap bij bewoners van de Nassaukade in Woerden. Zij waren bang hun uitzicht kwijt te raken omdat de gemeente auto's voor hun deur wilde parkeren. Maar de gemeente ziet nu af van het plan. Bewoonster Nel Damen is daar maar wat blij mee: "We gaan er wel op drinken van het weekend. Er gaan echt wel wat bubbeltjes vloeien: zo blij zijn we allemaal!"

Bewoonster Nel Damen kijkt al 46 jaar vanuit haar woning op de Nassaukade in Woerden uit op het water van de Singel. Aan dat uitzicht dreigde een einde te komen door plannen van de gemeente. Die had bedacht dat automobilisten voortaan niet aan de waterkant, maar pal voor de deur van de huizen moesten parkeren.

Damen schrok zich een hoedje toen ze dat hoorde: "Dat was heel stressvol die periode. Ik dacht: wat gaan we nou krijgen? Ik ben 71 jaar en nu heb ik eindelijk de tijd om uit het raam te kijken, zeker in de coronatijd, en dan gaan ze die auto voor mijn deur zetten. Ik dacht: wat gaat me nou gebeuren!"

Samen met buurvrouw Wil Kooyman en andere buren verzette Damen zich tegen het plan van de gemeente. Bij RTV Utrecht vertelde Damen onder meer hoe 'verdrietig en teleurgesteld' ze was over de gang van zaken. Dat verzet heeft zijn vruchten afgeworpen: het plan is vooralsnog van tafel.

Nel Damen in juni over de plannen van de gemeente Woerden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -