RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer hbo-studenten kiezen voor opleiding verpleegkunde

PROVINCIE UTRECHT - Steeds meer hbo-studenten kiezen voor een opleiding verpleegkunde. Landelijk hebben bijna 8500 mensen zich voor de opleiding aangemeld, en dat is zo'n vijf procent meer dan vorig jaar. Dat meldt de Vereniging Hogescholen.

Bij de Hogeschool Utrecht zien ze ook een toename in het aantal verpleegkundestudenten. Maar die stijging is er al een paar jaar en valt niet direct te wijten aan bijvoorbeeld de coronacrisis, aldus een woordvoerder. "De afgelopen vijf jaar zagen we een verdubbeling in het aantal studenten."

Ook landelijk is er al langer sprake van een stijging in het aantal jongeren dat kiest voor een opleiding in de verpleegkunde. Maar, zegt Maurice Limmen van de Vereniging Hogescholen, "Het is natuurlijk heel positief dat de stijgende trend zich nu lijkt door te zetten, juist in coronatijden."

De overheid heeft na de coronacrisis besloten om de capaciteit van het aantal ziekenhuizen uit te breiden. Dat wordt niet eenvoudig. Ter illustratie: er zijn alleen al 800 tot 1000 verpleegkundigen op intensive cares nodig als vervanging van vertrekkende verpleegkundigen daar. Dat aantal wordt niet gehaald: jaarlijks gaan er ongeveer 400 nieuwe verpleegkundigen aan de slag op een intensive care.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -