Uitslaande woningbrand in Meerkerk, wietplantage bij buren ontdekt tijdens blussen

© Uppel Media
MEERKERK - In Meerkerk is vannacht een woning aan het Oranjeplein volledig uitgebrand. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Tijdens de bluswerkzaamheden werd per toeval een wietkwekerij ontdekt bij de buren.
De brandweer kwam rond 02.00 uur met meerdere voertuigen ter plaatse. Op dat moment sloegen de vlammen al uit de woning. De bewoner van het huis was even daarvoor komen aanfietsen. Een alerte buurtbewoner tikte de voorruit van een naastgelegen woning in en bracht een 100-jarige buurvrouw in veiligheid.
De woning is volgens de brandweer volledig uitgebrand.
De woning is volgens de brandweer volledig uitgebrand. © Uppel Media

Wietplantage bij buren

Tijdens het blussen werd bij een andere buurman een wietplantage aangetroffen. Daarbij is een man aangehouden, meldt burgemeester Sjors Fröhlich die midden in de nacht een kijkje kwam nemen. Volgens hem heeft de kwekerij, die bestond uit 204 plantjes, niets met de brand te maken.
Na ruim een uur gaf de brandweer het sein brand meester. Volgens de brandweer is de woning compleet uitgebrand. Niemand raakte gewond. "Voor de buren en bewoners zal elders onderdak geregeld gaan worden", laat de VRU weten. Volgens de politie heeft de brand niets te maken met de wietplantage. Het vuur is ook niet aangestoken en lijkt dus per ongeluk te zijn ontstaan, mogelijk door kortsluiting.
Op Twitter bedankt de burgemeester de brandweer voor hun optreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.