RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Cultuurnota nu definitief: college neemt adviezen over

UTRECHT - De cultuurnota 2021-2024 voor de stad Utrecht is door goedgekeurd. Dit betekent dat er de komende vier jaar bijna 14 miljoen euro wordt verdeeld over 63 Utrechtse culturele organisaties. Wethouder Anke Klein spreekt van een periode 'vol prikkelende, inspirerende en vernieuwende activiteiten voor iedereen'.

Een adviescommissie boog zich de afgelopen tijd over de verdeling van het subsidiegeld. Op 10 juni werd het advies gepresenteerd. Het college heeft nu besloten bijna alle adviezen over te nemen, op één punt na. De commissie was namelijk kritisch op het Literatuurhuis: zo zou de hoogte van de aangevraagde subsidie niet overtuigend genoeg gemotiveerd zijn. De gemeente laat nu weten dat de organisatie het geadviseerde bedrag van 200.000 euro alsnog krijgt.

In de cultuurnota is geld gereserveerd voor onder meer het Volksbuurtmuseum in Wijk C (166.000 euro) en het Museum van Zuilen (55.000 euro). De Metaal Kathedraal is de grootste verliezer. De instelling wilde 280.000 euro subsidie per jaar, maar de adviescommissie kent ze geen enkele euro toe. Ook de Pieterskerkconcerten krijgen geen geld en festival Tweetakt moet het met minder geld doen, ongeveer de helft van de 440.000 euro die werd gevraagd.

In de nieuwe cultuurnota zijn verder tien nieuwe culturele organisaties opgenomen die subsidie krijgen. 22 aanvragen voldeden volgens de gemeente niet aan de voorwaarden van artistieke en zakelijke kwaliteit.

TivoliVredenburg
De adviescommissie die zich over de cultuurnota boog, keek ook naar de financiering van TivoliVredenburg, die net als de Stadsschouwburg en het Centraal Museum buiten deze cultuurnota valt. De commissie vindt dat het muziekcentrum extra geld moet ontvangen om onder meer de programmering te versterken. Het college neemt ook dit advies over. Deze kosten worden betrokken bij de programmabegroting van 2021.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -