Oorzaak zwaar Stint-ongeluk blijft onbekend, OM gaat niemand vervolgen

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
BILTHOVEN - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niemand vervolgen voor het zware ongeluk met de Stint in 2018 bij Oss. Bij dat ongeluk kwamen vier jonge kinderen om het leven toen het voertuig werd geschept door een trein. Een ander kind en de bestuurster raakten zwaargewond.
Waardoor de Stint niet meer te stoppen was, blijft een raadsel. Het OM stelt dat de bestuurster er alles aan heeft gedaan om de Stint te stoppen. Desondanks reageerde het voertuig niet.
Uit onderzoek is geen technisch mankement, geen storing en ook geen menselijke fout naar voren gekomen wat het ongeluk zou hebben veroorzaakt. Op basis van het onderzoek heeft het OM daardoor besloten om niemand voor het ongeluk te vervolgen. De onderzoekers noemen het resultaat zelf onbevredigend.
Na het zware ongeval in Oss werden alle Stints van de weg gehaald. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek vervolgens dat de overheid in 2012 de Stint onterecht had toegelaten op de weg. Het voertuig werd goedgekeurd op basis van verkeerde eisen.
De Bilhovense fabrikant van de Stint bracht na het ongeluk grote wijzigingen aan in het ontwerp. Het nieuwe model kreeg twee nieuwe remmen, gordels en een rolkooi. Ook werd de naam op verzoek van de nabestaanden uit Oss veranderd in Bso bus. Wanneer het nieuwe voertuig de weg op mag, is onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.