Nieuwbouw Odijk-West weer stap dichterbij, verlegging N229 nog groot vraagteken

BUNNIK - De bouw van de nieuwe woonwijk Odijk-West is weer een stapje dichterbij. Een meerderheid van de gemeenteraad van Bunnik heeft ingestemd met het zogeheten plan van aanpak, waarin op hoofdlijnen staat beschreven hoe de ontwikkeling van de wijk verder moet.
In het plan erkent het college dat er nog flink wat onzekerheden zijn. Zo is het nog onduidelijk of de provinciale weg N229 kan worden verlegd. Dat was wel een wens vanuit de gemeenteraad omdat de weg anders te veel een barrière vormt met de bestaande bouw in Odijk.

Groot probleem

Het is één van de redenen waarom het CDA tegen heeft gestemd, zegt fractievoorzitter Leny Visser. Zij ziet een groot probleem als uiteindelijk blijkt dat de weg niet wordt verlegd.
"Wij willen eerst een aantal scenario's doorspreken zodat we goed weten waar we aan beginnen. Straks hebben we een enorme wijk en blijkt dat de weg toch niet verlegd kan worden. Dat risico willen wij van tevoren hebben besproken en incalculeren," zegt Visser.

Te lang

Henk Hoitink van De Liberalen stemde wel voor het plan van aanpak. Hij erkent ook dat de verlegging van de N229 verreweg de beste optie is. "Daar moet alles op worden ingezet om dat voorelkaar te krijgen." Maar wachten tot het zover is, duurt volgens hem te lang.
"De woningnood is geweldig groot. Om de vitaliteit van het dorp te behouden, moeten we bouwen." Mocht de N229 niet worden verlegd, dan ziet hij ook andere opties die onderzoeken waard zijn. "Een fietstunnel bijvoorbeeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.