Bekende Utrechters als Anton Geesink brengen beelden tot leven

Wijlen Anton Geesink vertelt tijdens de audiotour over zijn eigen borstbeeld.
Wijlen Anton Geesink vertelt tijdens de audiotour over zijn eigen borstbeeld. © RTV Utrecht
UTRECHT - Vanwege de coronacrisis is het moeilijk anno 2020 een leuke culturele activiteit te doen in het centrum van Utrecht. Daarom is besloten de audiotour langs beelden in de binnenstad nieuw leven in te blazen.
Het project 'Onbewogen Verhalen' stamt uit 2009. Het idee is als volgt: mensen kunnen online een wandelroute vinden die hen langs verschillende beelden leidt. Bij ieder beeld is een audiobestand beschikbaar. Bekende Utrechters vertellen daarin iets over het beeld. Zo praat wijlen judoka Anton Geesink over zijn eigen beeltenis bij de Jacobikerk en vertelt Tineke Schouten iets over het beeld van de ruiter op het Janskerkhof.
De bedenkers van 'Onbewogen Verhalen' denken dat hun audiotour een uitstekende culturele activiteit is tijdens de coronacrisis. Dus besteedde RTV Utrecht-programma Route C aandacht aan het hernieuwde initiatief.
Naast Anton Geesink en Tineke Schouten werkten ook bekende Utrechters als Henk Westbroek en Ingmar Heytze mee aan de audiotour. De fragmenten zijn via deze website te beluisteren.
Bekende Utrechter Over Bekende Beelden
Dit verhaal komt uit het programma Route C. Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.