RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man opgepakt voor mishandeling met hamers en honkbalknuppels in Utrecht

UTRECHT - De politie heeft een 22-jarige man uit Tiel aangehouden, die wordt verdacht van een poging tot moord op een
28-jarige man op de Adelaarstraat in Utrecht. De opdracht voor dit geweld is volgens het Openbaar Ministerie gegeven door Anouar T., een neef van de vermeende topcrimineel Ridouan T. uit Vianen.

Anouar T. werd eerder dit jaar op grond van deze verdenking aangehouden in zijn cel. Hij zit vast als verdachte van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.

De poging moord voltrok zich op 30 oktober vorig jaar in de omgeving van de Hopakker en de Adelaarstraat in Utrecht. De politie kwam af op een melding over drie mannen met bivakmutsen die achter een man aanrenden. Het slachtoffer werd bewerkt met hamers en een honkbalknuppel en raakte ernstig gewond.

De politie heeft inmiddels meerdere aanhoudingen verricht in de zaak. Een aantal verdachten hoort mogelijk bij een bende die liquidaties zou faciliteren door auto's te stelen, te helen en te leveren. De bende zou zelf ook geweldsmisdrijven uitvoeren dan wel laten uitvoeren. Eerder liet het OM doorschemeren dat enkele van de verdachten mogelijk in het onderzoek naar de moord op Wiersum worden betrokken.

Anouar T. werd vorig jaar november aangehouden en is inmiddels een paar keer tussentijds voor de rechter verschenen. Hij zal voor de poging moord in Utrecht en de moord op Wiersum apart terecht moeten staan.

Ridouan T. is hoofdverdachte in het monsterproces Marengo en wordt beschouwd als opdrachtgever van een reeks onderwereldmoorden. Derk Wiersum was de advocaat van de kroongetuige in dat proces.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -