RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Horeca wil kort geding tegen de overheid: 'Restricties op terrassen moeten weg'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Koninklijke Horeca Nederland wil de overheid voor de rechter slepen. De horecabrancheorganisatie uit Woerden wil dat de overheid de coronamaatregelen versoepelt voor de horeca en gelijk trekt met andere branches en heeft daarom een brief naar het kabinet gestuurd.

Het ministerie heeft inmiddels laten weten de horecaregels niet te veranderen. Dirk Beljaarts, directeur bij Koninklijke Horeca Nederland, zegt nu geen andere mogelijkheid meer te zien dan het aanspannen van een kort geding.

Perspectief
Het ontbreekt volgens Beljaarts nu simpelweg aan perspectief voor de sector. "Wanneer kunnen we versoepelen en wat kunnen we versoepelen?" vraagt hij zich af. "We hebben vanaf de eerste dag veel contact gehad met het kabinet, maar nu zitten de gesprekken op slot".

Beljaarts wil dat de restricties op terrassen verdwijnen. De kans op besmetting met corona is daar volgens hem nihil. Ook wil hij dat je met net zoveel mensen als je in een auto kunt zitten, ook binnen in een restaurant aan tafel mag zitten.

Technisch failliet
De versoepelingen zijn hoog nodig, zegt Beljaarts. Volgens hem staan veel zaken nu op omvallen. Daarnaast heeft ook de overheid zelf iets aan het verder verminderen van de maatregelen. "Met de versoepelingen krijgen we meer omzet binnen, waardoor we minder afhankelijk zijn van overheidssteun".

Beljaarts is nu druk bezig met het voorbereiden van het kort geding. Wanneer het gaat dienen, is nog niet bekend.

"De maatregelen op de terrassen moeten weg", zegt Beljaarts tegen Radio M Utrecht.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -