Horecabaas uit Zeist krijgt coronaboete na condoleance-bijeenkomst: 'Ik ben geen misdadiger'

Oud London zit langs de provinciale weg bij Zeist.
Oud London zit langs de provinciale weg bij Zeist. © Google Street View
ZEIST - Horecaondernemer Nico Bakker uit Zeist baalt enorm dat hij vanochtend met zijn hotel-restaurant Oud London een coronaboete heeft gekregen. Een condoleancebijeenkomst verliep niet helemaal volgens de regels: te veel mensen zaten te dicht op elkaar. Bakker vindt dat hij er weinig aan kon doen: "Ik heb het op mijn manier fatsoenlijk geregeld, maar ik zat met twee voeten in één sok."
Bakker kreeg de opdracht om tweehonderd gasten te ontvangen tijdens een condoleance. Maar gisteren hoorde hij opeens dat er een stuk meer mensen zouden komen: zo'n driehonderd. "Toen stond ik voor de keuze: de boel annuleren of toch door laten gaan en proberen de ruimte te vergroten."
We hebben de wet overtreden, maar ik voel me geen misdadiger.
Horecabaas Nico Bakker
Bakker koos voor dat laatste. Ook omdat het om een condoleance ging. "Bij een zakelijk gezelschap zou ik strenger zijn, maar uit empathie met de nabestaanden vond ik dat ik het door moest laten gaan. Ik heb te maken met verdrietige mensen."

Te weinig afstand

Maar het ging niet helemaal goed. De ongeveer driehonderd gasten zaten erg dicht op elkaar. Omdat veel van hen familie waren, vonden ze dat ze geen afstand hoefden te houden. "Mensen trokken zich niets van de anderhalve meter aan", zegt Bakker. "Het is ons overkomen. Ik kan er niets aan doen als mensen tegen elkaar aan gaan zitten."
Als ik een boete krijg ga ik niet akkoord. Desnoods stap ik naar de rechter.
Horecabaas Nico Bakker
De eigenaar van Oud London, dat aan de Woudenbergseweg zit, vermoedt dat iemand heeft 'geklikt'. Want even later stond opeens een boa op de stoep. Die maakte een proces-verbaal op. "We hebben de wet overtreden, maar ik voel me geen misdadiger", zegt Bakker. "Ik heb het op mijn manier fatsoenlijk gedaan. Ik zat met twee voeten in één sok. Als ik een boete krijg ga ik niet akkoord. Desnoods stap ik naar de rechter."
De condoleance-bijeenkomst mocht ondanks het bezoek van de boa worden afgemaakt. Ongeveer een kwartier nadat het proces-verbaal werd uitgeschreven vertrokken de meeste gasten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.