RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter fluit St. Barbara terug: bouw crematorium nog geen uitgemaakte zaak

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet opnieuw beoordelen of begraafplaats St. Barbara een crematorium mag bouwen. Het plan stuit op verzet bij veel buren en die hebben vandaag gelijk gekregen van de rechter.

Omwonenden van de monumentale begraafplaats aan de Prinsesselaan (Utrecht-Oost) vrezen voor stank- en parkeeroverlast. "Heel plat gezegd kun je stellen dat wij hier straks allemaal resten van verbrande mensen inademen", zei een buurtbewoner eerder tegen RTV Utrecht.

St. Barbara zegt dat het crematorium een bijgebouw wordt van de aula. Maar de rechter wijst erop dat er alleen een bestemmingsplan is voor een begraafplaats en niet voor een crematorium.

De gemeente ging akkoord met de bouw van het crematorium na een korte procedure voor een bouwvergunning. Volgens de rechter moet die procedure uitgebreider. Zo moet mogelijk de gemeenteraad bij de plannen worden betrokken. Ondertussen mag de bouw niet beginnen.

Eerder sprak de voorzieningenrechter zich ook al uit over het onderwerp. Die stelde de boze buurtbewoners niet in het gelijk. De 'gewone' rechtbank doet dat nu dus wel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -