Instellingen

FC Utrecht krijgt ruim 1,5 miljoen van 'corona-regeling'

© FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht ontving 1.532.502 euro voorschotten aan NOW-geld. Dat blijkt uit de database van de eerste ronde loondoorbetaling die het UWV online heeft gezet.
NOW staat voor Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid en wordt uitgekeerd aan bedrijven die vanwege de coronacrisis in geldnood komen. Zo kreeg luchtvaartmaatschappij KLM bijvoorbeeld ruim 304 miljoen euro uitgekeerd. In totaal heeft het UWV bijna 8 miljard euro aan alle bedrijven uitgekeerd.
Van alle Eredivisie-clubs kregen alleen Ajax, PSV en AZ meer NOW-geld. Feyenoord kreeg met 1,3 miljoen iets minder dan FC Utrecht. Een volledig overzicht van alle voetbalclubs staat op de site van de NOS.
"Gebruikmaken van de NOW-regeling is onderdeel van het Deltaplan om het betaald voetbal te redden", zegt de KNVB. "Het betaald voetbal is zeer zwaar getroffen: vanuit de overheid mocht er sinds half maart niet meer gevoetbald worden. Dat betekent leegstaande stadions, terwijl de kosten doorlopen."
Volgens de KNVB zijn ongeveer 10.000 mensen voor hun inkomen afhankelijk van het betaald voetbal. Het gaat dan niet alleen om de profvoetballers zelf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.