RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Drie keer kussen verleden tijd door corona'

BILTHOVEN - De Nederlandse gewoonte om elkaar bij een ontmoeting of verjaardag drie keer te zoenen, komt misschien niet meer terug. Sociaal-psychologe Els van Schie van de Corona Gedragsunit van het RIVM zegt dat vandaag in gesprek met de Volkskrant.

Volgens het RIVM in Bilthoven ligt het voor de hand dat gewoonten blijvend veranderen doordat mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden. "We gedragen ons anders dan voorheen. We geven geen hand en zitten op afstand van elkaar. Vier maanden verder doen we dit nog steeds", zegt de psychologe.

In het artikel erkent ze dat veel mensen moeite hebben om de maatregelen te volgen. Uit eigen onderzoek van de nieuwe gedragspsychologische afdeling van het RIVM blijkt dat zes van de tien mensen de regels verwarrend vinden. Van Schie pleit daarom voor meer onderzoek naar welke maatregelen begrijpelijk en uitvoerbaar zijn voor het publiek.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -