Dit is de kettinggraaier die al 14 keer heeft toegeslagen in Midden-Nederland

UTRECHT - De politie heeft vandaag in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingsbeelden laten zien van de kettingrover die al een paar weken actief is in de regio Utrecht en Het Gooi. In korte tijd heeft de man veertien vrouwen op straat beroofd.
De gezochte man.
De gezochte man. © Politie
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man op 27 juni op de Looydijk in De Bilt een vrouw van achteren benadert en berooft van haar ketting. Ook is hij te zien in Bunschoten als hij vlak vóór en vlak ná de beroving op 24 juni langs een winkel loopt.
Kettingrover op bewakingsbeelden
De eerste keer dat de man toesloeg was op 23 juni in Leusden. Daarna was hij op 24 juni actief in Bunschoten, Driebergen en Hoevelaken. De dag erna beroofde hij vrouwen in Huizen en Zeist en op 26 juni in Bussum, Eemnes, Hilversum, Baarn en Soest. De dag daarna sloeg de man toe in De Bilt en op 28 juni in Vleuten. Op zondag 5 juli was hij actief in Breukelen.
(Zie je geen kaartje? Gebruik dan deze link om te zien waar en wanneer de berovingen plaatsvonden)
De dader heeft het gemunt op oudere vrouwen met gouden kettingen. Alle slachtoffers zijn 65-plus, sommigen in de tachtig. Volgens de politie heeft het er alle schijn van dat het steeds om dezelfde dader gaat. Het signalement komt overeen: blanke huidskleur, 20 tot 30 jaar, blond haar en een normaal tot gespierd postuur. In bijna alle gevallen reed de straatrover weg op een zwarte snorscooter van het merk Kymco.
Tips doorgeven kan op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.