RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

HU-studente wil kaalheid bij vrouwen bespreekbaar maken


PROVINCIE UTRECHT - In de documentaire 'Het is maar haar' vertelt de 23-jarige Lotte Boon over haar leven met een pruik. De Utrechtse heeft de auto-immuunziekte Alopecia Areata waardoor zij weinig tot geen haar heeft.

Samen met Lauren Verbrugh (23) gaat Lotte op een persoonlijke zoektocht naar de betekenis van haar. Of beter gezegd, het ontbreken ervan. Beiden studeren journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. De medestudenten van Lotte wisten niet dat zij een pruik droeg totdat ze besloot de documentaire 'Het is maar haar' te maken.

Interview met Lotte Boon en Lauren Verbrugh


"Wat ik nu heel erg merk, is dat doordat iedereen het weet in mijn omgeving het voor mij een minder grote stap is om er gewoon over te praten. Of om kaal te gaan." In de documentaire doet Lotte op een gegeven moment haar pruik af, om zonder haar een avondje op stap te gaan in Amsterdam. "Het is heel gek dat de hele wereld mijn grootste geheim nu kent, maar het voelt als de grootste opluchting ooit."

In de documentaire komen ook andere personen met de ziekte Alopecia aan het woord. Lotte merkt dat kaal zijn bij vrouwen toch minder normaal wordt gevonden dan bij mannen. Voor maker Lauren is duidelijk geworden dat het hebben van haar heel belangrijk is. "Het bepaalt je identiteit. Ik had me vooraf niet gerealiseerd dat het zo'n belangrijk onderdeel is van jezelf."

Sinds een paar dagen is de documentaire 'Het is maar haar' online te zien bij de NPO. Lotte en Lauren hebben hartverwarmende reacties gekregen. "Ik hoop dat we kaalheid bij vrouwen meer kunnen normaliseren met onze film, want het is maar haar."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -