RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeesters veiligheidsregio's nog een keer samen voor vakantie

PROVINCIE UTRECHT - De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's komen vanavond nog een keer samen in Utrecht om over de coronamaatregelen te praten en nemen daarna een aantal weken rust. Eind augustus willen de burgemeesters opnieuw samenkomen om over de bestrijding van corona te spreken.

Het virus is volgens voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, namelijk nog niet het land uit. Hoe vaak ze daarna bij elkaar zullen komen is afhankelijk van hoe het met het aantal besmettingen gaat en of mensen zich aan de regels blijven houden.

Sinds de uitbraak van het coronavirus kwamen de 25 burgemeesters wekelijks bij elkaar in het Utrechtse provinciehuis. Zij adviseerden minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) over het beleid. Het is uniek dat het Veiligheidsberaad, zoals de samenstelling heet, in deze crisisstructuur al zoveel weken samenkomt om te vergaderen. Maar volgens Bruls vraagt het wekelijkse beraad veel van de burgemeesters en gaat ook het andere beleid naast corona "gewoon door".


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -