RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brand op schip Amsterdam-Rijnkanaal onder controle, 29 Duitse toeristen vervolgen reis in andere boot


UTRECHT - Op het Amsterdam-Rijnkaal stond maandagochtend een passagiersschip in brand ter hoogte van de Peltlaan in Utrecht. Alle 29 Duitse passagiers werden in veiligheid gebracht, net als tien crewleden.

"De isolatie tussen de muren is gaan branden"


De groep Duisters was bezig aan een vakantiereis. Gisteren waren ze in Amsterdam en vandaag zouden ze via Utrecht naar Gouda gaan. "In eerste instantie stonden ze in de zon op het grasveld op een veilige afstand. Maar er is een tweede boot onderweg zodat de mensen weer verder kunnen", aldus Sjaak Haasnoot, woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Veiligheidsregio: "Iedereen is veilig van boord"


 | Foto: RTV Utrecht

Cobra Cutter
De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatste en na onderzoek bleek het probleem in de generator van het 62 meter lange schip te zitten. Haasnoot: "Er is een specialistisch team uit Nieuwegein ingezet en die hebben een Cobra Cutter. Daarmee kunnen ze een gaatje in de muur maken, met hoge druk en kleine korreltjes. Zonder de boel helemaal kapot te maken, kunnen ze in de muur de isolatie blussen. De isolatie is gaan branden en die zit tussen de muren."

 | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -