"Winkels en horeca in postkantoor Neude"

UTRECHT - ASR Vastgoed (voorheen Fortis Vastgoed) biedt vandaag een eerste blik op de plannen met het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht.
Het Rijksmonument krijgt een nieuwe, publieke functie met vooral exclusieve (mode)winkels (16.000 m2), een viersterrenhotel (ca. 93 kamers) met restaurant op de bovenverdieping (exploitant Eden Hotel Group) en andere horecafaciliteiten.
Gert Jan Veldkamp, directeur Commercieel Vastgoed van ASR Vastgoed Ontwikkeling: "Dit prachtige Rijksmonument moet weer een spilfunctie krijgen in de stad. Door het gebouw een publieke functie te geven zorgen we ervoor dat looproutes worden verbeterd en winkelroutes worden uitgebreid. De herontwikkeling heeft zo een positief effect op de gehele binnenstad."

GEVEL

Het binnenplein van het gebouw aan de Oudegracht krijgt in de plannen een spectaculaire gevel annex overkapping van glas. Dit zal ook de nieuwe hoofdingang van het centrum worden. Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt is de architect.
Mattijs Rijnboutt: "Het postkantoor aan de Neude opent zich straks ook naar de Oudegracht en vervolmaakt het winkelcircuit in de Utrechtse binnenstad." De huidige centrale hal met de paraboolvormige bogen blijft als winkelpassage voor iedereen toegankelijk.

TOPMERKEN

Het is bedoeling dat er kwalitatief hoogwaardige (mode)winkels komen in het postkantoor. Deze komen op de begane grond, het souterrain en een deel van de eerste verdieping. Gert-Jan Veldkamp: "Door met respect voor het monument te renoveren creëren we hier een winkelmilieu waar plaats is voor kwaliteitswinkels en topmerken."
ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft het postkantoor in eigendom en verhuurt het nog tot 2015 aan KPN. Daarna start de herontwikkeling door ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.