'Caloh Wagoh wilde Utrechtse sportschoolhouder liquideren'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Delano R., kopstuk van motorclub Caloh Wagoh, heeft volgens het Openbaar Ministerie plannen beraamd om de onlangs opgepakte sportschoolhouder Robin van O. uit Utrecht te vermoorden. Van O. zou achter de martelkamers zitten die zijn ontdekt in een loods in Brabant.
De 50-jarige R. wordt met een aantal anderen verdacht van onder meer het uitzetten, voorbereiden en plegen van een reeks onderwereldmoorden. R. - alias Keylow - zou tussen februari 2017 en januari 2018 voorbereidingshandelingen hebben getroffen om Van O. te laten liquideren. Ook werd EliteFit, de Utrechtse sportschool van Van O. beschoten.
Het OM liet dit vandaag weten tijdens een voorbereidende zitting in het grote liquidatieproces Eris in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. In deze zaak staan twintig mannen terecht.
Motorclub Caloh Wagoh wordt de makelaar van de onderwereld genoemd. Hier kon volgens justitie een moord op bestelling worden geregeld. Hoofdverdachte R. zou het gros van de opdrachten hebben aangenomen en diverse moordcommando's op pad hebben gestuurd om de klus te klaren. De manier waarop er over mensenlevens wordt gesproken is volgens de officier van justitie "ronduit schokkend".

Ridouan T.

De in december in Dubai opgepakte Ridouan T. uit Vianen zou de belangrijkste 'klant' van de bende zijn geweest. Het OM heeft nog niet besloten of het hem in Eris gaat vervolgen. Taghi wordt al vervolgd in het zeer omvangrijk liquidatieproces Marengo. Ook dat draait om een reeks criminele afrekeningen.
R. was mede-oprichter van motorclub Caloh Wagoh. Een van zijn medeverdachten is Greg R. uit Mijdrecht, die met zijn 72 jaar kan bogen op een lange criminele loopbaan en geldt als een 'godfather' in het Nederlandse misdaadmilieu. Hij was prominent lid van Caloh Wagoh.

Kroongetuige

Verdachte Tony de G. liep over naar justitie en werd kroongetuige. Hij heeft onder meer verklaard over de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen. Daarnaast beschikt het OM over een gigantische hoeveelheid geheime berichten tussen de verdachten en andere handlangers, waarin openlijk over huurmoorden wordt gesproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.