RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Horeca in Utrechtse Zadelstraat boos over kleine terrassen: 'Wij moeten deze zomer overleven'


UTRECHT - De horecaondernemers in de Utrechtse Zadelstraat zijn boos, omdat ze als één van de weinigen hun terrassen niet mogen uitbreiden. Ze begrijpen er niets van: "Volgens mij staan we hier in één van de breedste straten van de binnenstad."

 Alleen kleine terrassen zijn nu mogelijk in de Zadelstraat. Alleen kleine terrassen zijn nu mogelijk in de Zadelstraat. | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

"Voor ons telt iedere dag op dit moment en tot op heden hebben we nog steeds geen oplossing en zitten wij intussen al acht weken met dit kleine terras." Aan het woord is Ronnie den Hartog van BijMoov, die ook namens de andere horecabedrijven in de Zadelstraat spreekt. "Gemeente geef ons er een klein stukje bij, want wij moeten ook deze zomer overleven nadat wij ook drie maanden zijn dichtgeweest. Voor ons wordt het nu heel lastig gezien de concurrentie die nu is ontstaan."

Volgens mij staan we hier in één van de breedste straten van de binnenstad"
Ronnie den Hartog, horecaondernemer Zadelstraat

Veiligheid
Maar juist die paar meter kan niet, zegt wethouder Klaas Verschuure van economische zaken. In een schriftelijke verklaring geeft hij uitleg: "We hebben de afgelopen tijd meer dan 200 aanvragen gekregen van horecaondernemers om hun terrassen tijdelijk te verruimen. Daarvan is ongeveer tweederde toegewezen. Ons uitgangspunt is daarbij altijd geweest: wat kan wél? We hebben steeds goed afgewogen en gecheckt of er ook voldoende ruimte over is voor voetgangers, zodat bezoekers ook veilig de stad kunnen bezoeken. Op een aantal plekken hebben we aanpassingen gedaan zodat fietsers plaats kunnen maken voor voetgangers."

De ondernemers in de Zadelstraat hebben dus pech en moeten zoeken naar een andere oplossing. Onbegrijpelijk zeggen ze, want eerder zei de gemeente nog dat als de straat voetgangersgebied zou worden dat het wel zou kunnen. Den Hartog denkt dat het prima kan. "Volgens mij staan we hier in één van de breedste straten van de binnenstad, dus dat standpunt begrijp ik niet."

Horecaondernemers in de Zadelstraat zijn boos op de gemeente Utrecht


Mariaplaats
De gemeente Utrecht blijft bij het besluit en zegt dat de horecaondernemers maar moeten overleggen met de ondernemers op de Mariaplaats, want daar is ruimte genoeg. Ronnie den Hartog vindt dat de gemeente het initiatief moet nemen om een dergelijk overleg op gang te brengen. "Nou vind ik het een taak van de gemeente om ervoor te zorgen dat de concurrentie in de stad eerlijk is en blijft. Zij zouden er dus voor moeten zorgen dat de terrassen ook eerlijk onderverdeeld worden."

De horeca in de Zadelstraat vreest dat ze vele klanten mislopen doordat zij niet mogen uitbreiden en dat is slecht voor de zaak. Den Hartog ziet nog een mogelijkheid en dat is langs de singel een wagen neerzetten en versnaperingen aanbieden aan de mensen die bij de aanlegsteigers vakantie vieren anders wordt het heel lastig het hoofd boven water te houden.

De VVD gaat opnieuw bij de wethouder erop aandringen om ook de horecaondernemers in de Zadelstraat wat ruimte te gunnen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -