RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stoepkrijten tegen snelheidsduivels in het Soesterkwartier

1/2
AMERSFOORT - Kinderen in Amersfoort hebben vanmorgen een ludieke actie gehouden in hun straat. Met stoepkrijttekeningen vragen ze aandacht voor de vele hardrijders op de Noordewierweg.

Om deze tekeningen te maken ging een deel van de weg dicht. Veel mensen vinden de Noordewierweg gevaarlijk omdat er hard wordt gereden. Twee jaar geleden is voor een deel van de weg een 30-kilometerzone ingevoerd, maar voor veel buurtbewoners gaat dat nog niet ver genoeg.

Kinderen in actie op de Noordewierweg in Amersfoort.


"Om de snelheid verder omlaag te krijgen is een herinrichting nodig van de straat", vertelt Bets Beltman van de werkgroep Noordewierweg Verbindt. Verkeerswethouder Hans Buijtelaar liet eerder al weten op dit moment daarvoor geen geld te hebben. Hij denkt dat het aanpakken van de rotonde bij De Nieuwe Poort er wel voor gaat zorgen dat het rustiger wordt op de Noordewierweg.

Oplossing
Die rotonde moet een kruising met verkeerslichten worden. De afslag naar de Groningerstraat zou dan verdwijnen en die straat komt weer uit op de Noordewierweg. Bets Beltman denkt alleen niet dat dit een oplossing is. "Het helpt misschien tegen de drukte, maar juist op de stille uren trappen automobilisten hard op het gaspedaal."

De kinderen die vanochtend meehielpen kunnen daar over meepraten. "Je hoort de auto's soms hard voorbij racen", vertelt Sara Hesseling. Samen met een paar andere kinderen zit ze in de Kinderwijkraad Soesterkwartier om op die manier mee te denken over de toekomst van de wijk.

Rond het middaguur was de actie op de Noordewierweg afgelopen en werd de weg weer vrijgegeven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -