Bewoners in Maarssen zijn het zat: rioolwerkzaamheden duren al anderhalf jaar

MAARSSEN - Bewoners van de Herenweg en Gageldijk in Maarssen hebben er inmiddels flink de pest in. Al anderhalf jaar zijn er rioolwerkzaamheden en de laatste maanden ligt het werk helemaal stil. Een foutje helemaal aan het begin van het project zou de oorzaak zijn.
"Het schiet hier helemaal niet op", zegt een meneer die er zijn fiets speciaal even voor aan de kant zet. Het is al zo lang onderwerp van gesprek in deze buurt, mensen zijn het zat. Gerard Baars van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder heeft inmiddels een brief naar de gemeente gestuurd namens de buurt. "Ik denk dat dit al met al miljoenen extra kost", zegt Baars die onderhand wel duidelijkheid wil van de gemeente.

Vervolg

Ook RTV Utrecht krijgt vandaag geen inhoudelijke reactie van de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Frank van Liempdt laat via een woordvoerder weten dat deze week de raad en de buurt geïnformeerd wordt over het vervolg van de werkzaamheden en de laatste stand van zaken.
De bewoners houden hun hart vast. Een groot deel van de weg ligt alweer dicht. Maar als het riool inderdaad niet goed is, moet het dan weer open? "Gaan we weer dezelfde overlast krijgen en duurt dat dan weer anderhalf jaar?" Gerard hoopt van harte dat het niet nodig is. "Maar als dat ontwerp niet goed in elkaar steekt, zullen er reparatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden. En als je logisch nadenkt, zullen die werkzaamheden niet boven de grond gebeuren."
De bewoners zijn de uitgelopen werkzaamheden zat
In februari wisten de bewoners nog niet dat het zo lang zou gaan duren, maar hadden ze andere dingen om zich druk over te maken. De stroom viel toen constant uit, met het gevolg dat een cateringbedrijf voor 3000 euro aan producten kon weggooien. En tsja, dat kost geld en levert een hoop irritatie op in de buurt.

Bedrijven

Behalve de bewoners hebben ook de bedrijven in de straat last van de werkzaamheden. Want het kost niet alleen klandizie, ook de bevoorrading gaat een stuk minder soepel. "En kijk, hier baal ik van", zegt Chantal, die aan het begin van de Herenweg woont aan het stuk dat nog open ligt. "Die gaten in de weg en losse steentjes hebben voor een beschadiging aan mijn auto gezorgd." Ze is "absoluut geen zeikerd", zoals ze zelf lachend zegt, maar het is toch balen. "En die onduidelijkheid, je weet niet waar je aan toe bent".
Uiteindelijk zijn de bewoners nog niet van het gedoe af. En financieel gezien is dit een tegenvaller voor de gemeente en daarmee voor de belastingbetaler die aan het eind van de streep voor de kosten opdraait. "Miljoenen... dat kunnen ze beter aan ons geven", zegt de man voordat ie weer op zijn fiets stapt om zijn weg te vervolgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.