RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pop-upwinkel in Utrecht met lampen van oude onderdelen

1/2
UTRECHT - In de Vinkenburgstraat in Utrecht is een pop-up winkel geopend met speciale lampen. Ze zijn handgemaakt van oude onderdelen, bijvoorbeeld motoren, buizen en naaimachines.

Christiaan Booijnk kwam vier weken geleden met het plan om de winkel op te zetten. "Ik ben docent en heb zes weken zomervakantie. Omdat mijn vakantieplannen niet doorgaan, leek dit me een leuk alternatief. Als de winkel niks wordt, vind ik alsnog dat ik mijn zomer goed besteed heb. Misschien kom ik volgend jaar wel weer terug."

De docent maakt de lampen allemaal zelf en is daar ongeveer vier of vijf uur mee bezig. De spullen krijgt hij via vrienden of zoekt ze op internet. "Vaak komen vrienden naar mij toe en zij hebben dan nog wel iets voor me waar ik dan wat mee kan." En waar hij de tijd vandaan haalt? "Meeste mensen kijken 's avonds na het werk televisie, maar ik ga gewoon lekker in de garage nog een paar lampen maken."

Christiaan komt uit een klein dorpje uit het oosten van het land, maar koos er toch voor om in Utrecht de winkel te openen. "Ik dacht ik ga gewoon naar de stad, ik ga hier nu een maand wonen en ik vind het nu al leuk hier. Veel gemoedelijke en vrolijke mensen, het heeft wel iets dorps."

Van fietswiel naar lamp, nieuwe pop-upwinkel in Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -