RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Patatkraam afgebrand bij Tienhoven: 'Als de gastank was ontploft hadden we hier nu niet gestaan'

1/3
TIENHOVEN - De brandweer heeft vannacht een patatkraam geblust op recreatieterrein De Strook bij Tienhoven (gemeente Stichtse Vecht). Het vuur werd omstreeks 00.50 uur ontdekt.

De eigenaren van Paviljoen De Strook waar de patatkraam bij hoort, kijken vanmorgen ontdaan naar de volledig uitgebrande kraam. "Wie doet nu zoiets", vraagt één van de vrouwen zich af die al zeker zes jaar achter de kraam te vinden is. De totale nutteloosheid van zoiets kan ze niet begrijpen.

 De patatkraam is volledig afgebrand. De patatkraam is volledig afgebrand. | Foto: RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen

Kantje boord
Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen paviljoen. Ook een gastank naast de patatkraam bleef gespaard. De eigenaren van Paviljoen De Strook wonen achter de kraam. "Als de gastank was ontploft, wil ik niet weten wat er was gebeurd", zegt de vrouw die achter de kraam werkt. Liever wil ze niet met haar naam genoemd worden. "Ik werd wakker omdat ik iemand hallo hoorde roepen. In eerste instantie zagen we niets op de camerabeelden, maar toen we de vlammen zagen wisten we dat het fout zat." De vrouw heeft haar zoontje op schoot die duidelijk moe is na zo'n nacht.

Tekst gaat verder onder de video.

Uitgebrande patatkraam bij De Strook


Brandstichting
De kraam zelf is volledig afgebrand en kan als verloren worden beschouwd. Dat het om brandstichting gaat is wel duidelijk. Op de camerabeelden zijn twee jongens te zien die iets naar de kraam gooien en dan hard weg rennen.

Het is de zoveelste tegenvaller dit seizoen voor de eigenaren. Eerst kwam corona en eerder is er ook al ingebroken in de kraam. "Ook zoiets belachelijks. Ze hebben blikjes drank en lollies meegenomen", zegt de eigenaresse. "Heb je net de voorkant weer dichtgetimmerd, steken ze je kraam in de brand. Ongelofelijk".

"Als er iemand een tip heeft, krijgen ze van mij een beloning", zegt één van de mannen die erbij staan. De patatkraam zal dit seizoen niet meer open gaan. Dat gaat helaas niet meer lukken. "Doodzonde", zucht de vrouw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -