Werkzaamheden aan Demkabrug van start

© RTV Utrecht
UTRECHT/DE RONDE VENEN - Treinreizigers tussen Utrecht en Amsterdam moeten vanaf vandaag mogelijk overstappen in bussen en ander vervoer. ProRail werkt namelijk negen dagen lang aan het spoor, waardoor er geen sprinters rijden. De reistijd kan oplopen tot een half uur.
Tussen Utrecht Centraal en Breukelen wordt de oude Demkabrug opgeknapt. ProRail gaat de spoorconstructie op de brug, die uit 1966 stamt, vernieuwen en ingieten met een elastische massa. Vannacht rond 01.00 uur is de klus gestart.
"Het verloopt helemaal volgens de planning. Alle machines en materialen moesten we op de brug krijgen, zoals de spoorstaven. Vanochtend om 07.00 uur zijn we gestart met het weghalen van de oude spoorstaven en de elastische gietmassa die daar omheen zit", vertelt Willem van Ewijk van ProRail.
Het gaat om een reguliere onderhoudsklus. "Het is natuurlijk een enorm druk bereden traject zo tussen Utrecht en Amsterdam, dus eens in de zoveel jaar vervangen wij onze materialen, zodat het er zo goed mogelijk bij ligt en dat het zo veilig mogelijk is voor de treinen."

Vervangend vervoer

De NS zet tijdens de werkzaamheden op het traject bussen in, intercity's blijven wel gewoon rijden. Vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA rijden er geen treinen naar Amsterdam Centraal. Volgens ProRail is de hinder niet te voorkomen: als alle losse klusjes langs het traject apart waren gedaan had het drie jaar geduurd.
De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om de impact op het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken. Op 24 juli moet het werk afgerond zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.