RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlands Film Festival stelt top 40 Gouden Kalf-winnaars samen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De 40e editie van het Nederlands Film Festival wordt dit jaar gevierd met een Top 40 van favoriete films die sinds 1981 zijn bekroond met een Gouden Kalf. Filmliefhebbers kunnen vanaf vanmiddag uit een lijst van 187 speelfilms hun top 3 samenstellen.

"We dachten: 40 jaar Nederlandse film, 40 jaar Gouden Kalveren, hoe leuk zou het zijn om een top 40 van de Nederlandse film samen te stellen met het Nederlandse publiek als eerbetoon?" zegt Astrid van de Berg van het Nederlands Film Festival.

"Je kunt stemmen via een website, daar staan alle winnaars van de afgelopen 40 jaar. Als je je favoriete film ziet, klik je op een hartje en dan kun je je top 3 samenstellen." In augustus wordt de top 40 bekendgemaakt. De films zijn tijdens het festival online te bekijken. "Zo kun je ze nog één keer vanuit je luie stoel in alle rust bekijken, in je eentje of met je vrienden." Stemmen kan vanaf 14.00 uur hier.

Coronavirus
Door de coronamaatregelen ziet het Nederlands Film Festival er dit jaar anders uit dan normaal. Zo zijn nieuwe films na de première in Utrecht direct in heel het land te zien. "Dat gebeurt in samenwerking met de grote bioscopen in Nederland. Dus niemand hoeft de premières te missen. De rest van het aanbod zoals talkshows en masterclasses kun je online bekijken."

Vanwege de 40e editie zijn er ook feestelijke activiteiten. "Zo gaan we een speciale filmroute in Utrecht organiseren. Dat is een permanente route waarbij we aandacht besteden aan 10 films die opgenomen zijn in de Utrechtse binnenstad. Dus mocht je deze zomer niets te doen hebben, dan kun je die route gaan wandelen."

Het Nederlands Film Festival is van 25 september tot en met 3 oktober.

'Hoe leuk zou het zijn om een top 40 Nederlandse film samen te stellen?'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -