RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouwehands Dierenpark laat publiek stemmen over naam pandajong

1/2
RHENEN - Wordt het Xing He, Fan Xing, He Shun, Dan Qing of He Kang? Vanaf nu kan iedereen een stem uitbrengen op een naam voor het pandajong in Ouwehands Dierenpark.

In China is het een traditie dat een pandababy na 100 dagen een naam krijgt toegewezen. De dierentuin in Rhenen heeft daarom in samenwerking met de Chinese Ambassade en de China Wildlife Conversation Association een shortlist opgesteld met vijf namen, die allemaal een linkje hebben met Nederland.

Verwijzingen
Zo is 'He' de afkorting van 'Helan', wat Nederland betekent in het Chinees. 'Fan' is een afkorting van Fan Gao, wat weer verwijst naar Van Gogh in het Chinees. Fan Xing is sterrenhemel in het Chinees, een ode aan het beroemde schilderij De Sterrennacht.

En 'Qing' is een verwijzing naar QingHuaCi, wat blauw en wit porselein betekent en refereert aan Delfts blauw. Alle namen zijn volgens de dierentuin genderneutraal, want het geslacht is nog niet bekend.

De geboorte van het pandajong werd begin mei wereldkundig gemaakt. De naam wordt op 14 augustus bekendgemaakt, mensen kunnen tot en met 5 augustus stemmen. Naar verwachting wordt het pandajong in oktober aan het publiek gepresenteerd.

Lief: bewegende beelden van de pandababy


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -