RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterlijn vaart voor het eerst sinds de coronacrisis weer door Amersfoortse gracht

1/2
AMERSFOORT - Het is voor veel toeristen hét uitje om een stad te verkennen, vooral in Amsterdam en Utrecht: een tocht over de grachten. Maar ook Amersfoort hoort in dit rijtje thuis met de Waterlijn. Sinds vandaag wordt er voor het eerst sinds de coronacrisis weer gevaren.

"Er waren heel veel toeristen die zeiden: we missen jullie in de gracht. Dus we hebben besloten om weer heel beperkt te gaan varen", aldus Bob Ramak van de Waterlijn.

Aangepast
Vanwege het coronavirus zijn er wel wat dingen aagepast om de andehalve meter afstand te kunnen garanderen. Zo varen er niet vier maar twee boten en er kunnen veel minder mensen mee. Ramak: "Eentje waar normaal 44 mensen op kunnen en nu maar vijftien. Op de andere konden er twintig op en nu nog maar zes."

Ook zijn er minder vrijwilligers beschikbaar die met de boten willen varen. De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers ligt rond de 71 jaar en dat is ook precies de risicogroep.

Ramak: "Veertig schippers waren echt enthousiast en anderen slaan liever over omdat ze zelf tot de risicogroep behoren of familieleden."

Waterlijn Amersfoort vaart weer: "Toeristen misten ons in de gracht"


Overleven
Jaarlijks gaan er meer dan 60.000 mensen mee met de Waterlijn. De verwacht is nu dat er zo'n 8000 passagiers opstappen en dat gaat de Waterlijn wel merken qua inkomsten.

Maar dat is volgens Ramak dan maar zo. "Het gaat ons niet om wat we minder verdienen, het gaat ons erom dat we weer zichtbaar zijn. Dat de mensen het weer leuk vinden. We hebben gelukkig heel goed gespaard, dus we kunnen dit jaar overbruggen."Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -