RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacijfers in de regio: 97 besmettingen en een dode in de afgelopen twee weken

UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn de afgelopen twee weken 97 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Er zijn twee patiŽnten in het ziekenhuis opgenomen en ťťn persoon is overleden aan de gevolgen van het virus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die vandaag zijn gepubliceerd.

Het totale aantal bevestigde besmettingen staat in de provincie op 4172. In totaal werden er 888 provinciegenoten in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal mensen dat overleed aan het virus staat nu op 430.Landelijk
Het aantal mensen dat in heel Nederland vanwege het coronavirus in het ziekenhuis heeft gelegen, is gestegen met zestien. Er zijn in die periode acht sterfgevallen gemeld. Het aantal besmettingen steeg met 534. Dat zijn er 102 meer dan een week eerder, toen er 432 nieuwe coronagevallen werden gemeld. In Nederland zijn er in totaal 51.146 COVID-19 patiŽnten gemeld aan het RIVM. "Verspreid door het land zijn een aantal kleine lokale uitbraken (clusters) met besmettingen zichtbaar", meldt het RIVM.

In totaal zijn er in Nederland 6135 mensen overleden aan de gevolgen van COVID-19. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen is getest. Het RIVM meldt alleen de overleden mensen bij wie het virus is vastgesteld.

Vorige week kwam het RIVM voor het eerst met wekelijkse coronacijfers. Het instituut had in de zeven dagen daarvoor 19 sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames doorgekregen.

Het zogenoemde reproductiegetal zit volgens het RIVM net onder de 1. Dat getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Als het boven de 1 is, wordt de uitbraak steeds groter. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -