Prinsessen blijken directe buren van Paleis Soestdijk

De grond van de prinsessen.
De grond van de prinsessen. © Kadaster
BAARN - Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet zijn directe buren van paleis Soestdijk. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat ze direct achter de moestuin tegenover het paleis een stuk grond bezitten van 53.580 vierkante meter. Vorige week baarden Irene en Margriet nog opzien door zich te mengen in de discussie over woningbouw op Landgoed Soestdijk.
De lap grasland van de prinsessen loopt tot aan de Naald van Waterloo aan de Torenlaan in Baarn. De moestuin is in bezit van Meyer Bergman Groep, ontwikkelaar van het paleis en het landgoed. De grond van de prinsessen werd vorig jaar gebruikt als parkeerplaats bij grote evenementen.
De moestuin.
De moestuin. © Caspar Huurdeman
Prinses Irene en prinses Margriet lieten vorige week per brief weten dat ze 'geschokt' zijn over de plannen om woningen te bouwen in de natuur rond de marechausseekazerne. Bomen in het oude Borrebos zouden hiervoor moeten sneuvelen en dat willen de prinsessen voorkomen. "In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk", stelden Irene en Margriet.
De bemoeienis van de prinsessen wekte verbazing. Zo vroegen sommige raadsleden zich af wat zij nog met Baarn te maken hebben. Prinses Irene woont anno 2020 in Doorn, Margriet woont in Apeldoorn. Beide prinsessen zijn opgegroeid op paleis Soestdijk.
Morgen neemt de gemeenteraad van Baarn een besluit over het voorontwerp bestemmingsplan Landgoed Soestdijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.