RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort moet goedkopere variant westelijke rondweg onderzoeken


AMERSFOORT - De Westelijke Ontsluiting in Amersfoort wordt mogelijk beperkt tot de ondertunneling van de spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan. De gemeenteraad wil dat de gemeente deze goedkopere variant van het project voorlegt aan de provincie.

Coalitiepartijen ChristenUnie, D66 en GroenLinks hopen nog altijd dat de gesprekken met de aannemers er alsnog toe leiden dat de gehele westelijke rondweg voor het afgesproken bedrag aangelegd kan worden. Twee weken geleden werd bekend dat de gemeente er nog niet in is geslaagd om een aannemer te vinden die het voor het bedrag van 68,3 miljoen euro wil doen.

Tegelijkertijd roepen ze verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar op om in gesprekken met de provincie na te gaan of het budget anders ingezet kan worden. Het geld zou volgens de indieners van het voorstel besteed kunnen worden aan het realiseren van een tunnel onder de spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan. Het middendeel van de weg zou dan wel aangelegd worden. Daarnaast zouden fietsvoorzieningen verbeterd moeten worden en het groen gespaard worden. De Provincie Utrecht financieert een groot deel van het budget voor de weg.

Veilig en bereikbaar
Over de geplande weg die door de gemeente de Westelijke Ontsluiting wordt genoemd is al jaren discussie. De gemeenteraad stemde in 2016 in met de komst van de 2,5 kilometer lange nieuwe rondweg, een ontsluitingsroute tussen de Stichtse Rotonde en de Amsterdamseweg/Birkstraat. De weg, die deels over de bestaande weg voert, moet volgens de gemeente een einde maken aan de spoorwegovergang en de groeiende stad veilig en bereikbaar houden.

Tegenstanders vinden dat de weg onnodig is, omdat er volgens hen geen sprake zou zijn van de door de gemeente verwachte verkeerstoename.


De discussie over de westelijke rondweg in een notendop.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -