Ludiek protest: bewoners schommelen tegen bomenkap

© 112mediautrecht
WOERDEN - Inwoners van Woerden komen in actie tegen de kap van tientallen kastanjebomen. De gemeente wil de bomen bij het Exercitieveld kappen om de riolering te vernieuwen, maar inwoners zijn het daar niet mee eens en laten van zich horen.
De bomen moeten volgens de gemeente gekapt worden omdat de riolering, die eronder ligt, in slechte staat is en nu vervangen moet worden. Bovendien zijn de bomen ziek en hebben die nog maximaal tien jaar te leven. Zieke bomen zijn onvoldoende reden om de oude riolering te laten liggen, laat wethouder Bolderdijk weten in een brief aan de raad.

Historisch landschap

Bewoners zijn het daar niet mee eens. Zij wijzen op een onderzoek waarin staat dat de bomen nog makkelijk vijftien jaar mee kunnen. Bovendien wordt met het kappen van de kastanjebomen "een historisch landschap onherstelbaar beschadigd". Daarnaast gooit de gemeente hiermee onnodig geld van de inwoners van Woerden over de balk, vinden bewoners.

Schommelactie

Daarom komen de bewoners in actie. Die hebben zich verenigd onder de naam 'Red de kastanjebomen'. De petitie die erbij hoort, is inmiddels ruim duizend keer ondertekend. Ze hebben vanavond twintig schommels opgehangen en gaan morgen om 14.00 uur protesteren om kenbaar te maken dat ze tegen de kap zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.