Toerit naar Zuilense Ring bij Maarssenbroek toch niet dicht, bewoners opgelucht

Bewoners, die massaal in opstand kwamen tegen de sluiting, zijn opgelucht
Bewoners, die massaal in opstand kwamen tegen de sluiting, zijn opgelucht © RTV Utrecht / Peter Knieriem
STICHTSE VECHT - De toerit naar de Zuilense Ring bij Maarssenbroek wordt voorlopig toch niet gesloten. Een raadsvoorstel om de weg af te sluiten om zo de bouw van 155 woningen mogelijk te maken, werd gisteravond bijna unaniem verworpen.
Het college van Stichtse Vecht wil een deel van de Maarssenbroekse Slag verwijderen vanwege de nieuw te bouwen wijk Haagstede. Maar de gemeenteraad van Stichtse Vecht ziet dat dus niet zitten. In een aangenomen motie draagt de raad het college nu op om zich maximaal in te spannen om een alternatieve oplossing te zoeken.

Opgelucht

Bewoners, die massaal in opstand kwamen tegen de sluiting, zijn opgelucht. "We zijn goed gehoord, heb ik het idee", zegt Diana Kragten. "Het is fijn dat het college nu eindelijk z'n werk moet gaan doen, zoals we al een tijd geleden hebben aangegeven."
Kragten startte eerder een petitie tegen de ontsluiting. Omwonenden vreesden dat de verkeersdruk op andere wegen zou toenemen. "Er zijn twee ontsluitingswegen in Maarssenbroek die zo belangrijk zijn, ook om de ambulancediensten snel ter plaatse te krijgen, met name op de A2. Een aantal jaar geleden is er onderzoek gedaan en daaruit bleek dat de A1 en A2 te hoge aanrijdtijden had. Ik vind het dus heel erg belangrijk om die onttrekking niet te gaan nemen."
Nu de weg blijft waar die is, kan waarschijnlijk een derde van de woningen niet worden gebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.