RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minder gewonden, maar meer snelheidsovertredingen in stad Utrecht door coronatijd

UTRECHT - In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in de gemeente Utrecht veel minder ongelukken geweest dan normaal. Wel steeg het aantal snelheidsovertredingen volgens de politie. "Het lijkt erop dat hoewel de kans op botsingen afneemt door minder verkeer, verkeersdeelnemers juist meer risico nemen", schrijft de gemeente in de voortgangsrapportage over de verkeersveiligheid in het eerste half jaar.

Volgens de gemeente is het verkeersbeeld in de stad als gevolg van de coronamaatregelen ingrijpend veranderd. Zo waren er tijdens de lockdown minder mensen in het verkeer en vielen er minder gewonden bij ongevallen. In de eerste zes maanden van dit jaar werden 86 verkeersgewonden geregistreerd, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 138. De daling is vooral zichtbaar in de periode van week 11 (9 maart) tot en met week 16 (13 april).

In het rapport zijn ook drie nieuwe locaties opgenomen in de top 15 van onveilige plekken in de stad. Dit zijn de Einsteindreef/Seinedreef, de 2e Daalsedijk/Amsterdamsestraatweg/Korenbloemstraat en de Hollandse Toren/Lange Viestraat/St. Jacobsstraat/Vredenburg. De gemeente doet onderzoek naar de oorzaak van de onveiligheid op die locaties.

Boetes
Agenten in de gemeente Utrecht schreven verder bijna 15.000 verkeersgerelateerde bekeuringen uit van januari tot en met mei. Het ging vooral om snelheidsovertredingen (13.799) en door rood rijden (346). Flitspalen registreerden tot eind april minder snelheidsovertredingen dan normaal, volgens de rapportage 10 tot 20 procent minder dan voorgaande jaren. De gemeente denkt dat dit met de coronamaatregelen te maken heeft.

Boa's deelden in de eerste twee kwartalen bijna 6500 verkeersboetes uit, met name aan automobilisten die bijvoorbeeld op de stoep of het fietspad geparkeerd stonden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -