RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners Loenersloot ondertekenen massaal petitie tegen verbreding N201

LOENERSLOOT - Inwoners van het dorpje Loenersloot kloppen vanmiddag bij de gemeente Stichtse Vecht aan met een petitie tegen de verbreding van de provinciale weg, de N201. Die weg snijdt dwars door het dorp en zorgt voor verkeersoverlast. De provincie wil dat er twee keer twee rijstroken komen. Een slecht idee, vinden de inwoners van het kleine dorpje.

Files midden in het dorp is waar de inwoners bang voor zijn, zegt Henk van der Lans van de Dorpsraad in Loenersloot. "De weg stopt in feite midden in ons dorp. Verkeer gaat niet beter doorstromen omdat de weg breder wordt. Hoe meer asfalt, hoe meer auto's er komen." Van der Lans is vooral boos dat gemeente en provincie besluiten nemen zonder overleg. "Het knelpunt Loenersloot en het knelpunt A2 hebben ze samengevoegd, zonder het van tevoren aan te geven."

Steeds een stukje breder
Volgens Van der Lans gebruikt de gemeente de zogenoemde salamitactiek. Een onderhandelingstechniek waarbij grote plannen niet in n keer gepresenteerd worden, maar waarbij elke keer een klein deel uitgevoerd wordt. Wetende dat de benadeelde partij nooit akkoord zou gaan met het gehele plan, maar kleine beetjes wel kan behappen. "En zo wordt de weg iedere keer een stukje breder", zegt Van der Lans, die twintig jaar geleden in Loenersloot kwam wonen en de provinciale weg nog zonder zorgen over kon steken.

De gemeente krijgt vanmiddag een petitie, die volgens Van der Lans door 98 procent van het dorp is ondertekend. "We hebben 294 handtekeningen bij 225 adressen opgehaald. Dat lijkt mij een goede score voor een handtekeningenactie." Van der Lans hoopt dat de gemeente in gesprek gaat met de provincie om te kijken naar een "echte" oplossing. "En niet het probleem in de schoot van Loenersloot gooit. We hebben hier al een kruispunt van verkeersstromen. Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt steeds drukker en het vliegverkeer vliegt recht over ons heen. Het is een druk gebied."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -