RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groep 8 zwaait af: vaders en moeders vormen bandje en stelen de show op schooldak


UTRECHT - Afscheid nemen van de basisschool: het is vaak een emotioneel moment voor zowel kinderen als ouders. Groep 8-leerlingen van De Regenboog in Utrecht kregen vandaag een bijzonder afscheid na een bizar jaar dat gedomineerd werd door de coronacrisis. Op het dak van de school traden vaders en moeders op met een speciaal opgerichte band.

"Zoals je hoort, hebben ze veel gerepeteerd", merkt leerling Keke op. En daar heeft ze gelijk in. "We zijn in het najaar gaan oefenen", vertelt haar moeder en bandlid Margreet. "Maar ja, toen kwam corona en konden we eigenlijk niks meer. Later kwamen we op het gekke idee om op het dak op te treden. En toen zei de directie nog ja ook."

 Ouders geven alles op het dak van De Regenboog. Ouders geven alles op het dak van De Regenboog. | Foto: Carmen Nelissen

"Wat een bizarre periode hebben we achter de rug", blikt directielid Myriam Rijks terug. "Heel veel handen wassen op school, niet naar school, half naar school, weer helemaal naar school met allerlei richtlijnen. Voor de groep 8-leerlingen zijn het geen leuke laatste maanden van hun basisschoolperiode geweest, maar we wilden hun afscheid toch zeker memorabel maken. Hun eindmusical is gefilmd en aan kleine groepjes familieleden in de school vertoond en nu dus dit optreden van de ouders."

Uitgezwaaid
Tijdens het optreden van de ouders worden de brugklassers in spé uitgezwaaid door andere kinderen van de school in Tuindorp. Ze vormen een haag waar de leerlingen doorheen fietsen. Op de achtergrond schalt het nummer 'Van de school af', op de melodie van 'Kom van dat dak af'.

 Achtste-groepers met op de achtergrond de ouderband. Achtste-groepers met op de achtergrond de ouderband. | Foto: Carmen Nelissen

En dan ineens is het echt voorbij. De groep 8-leerlingen hebben afscheid genomen van de basisschool. "Het was helemaal te gek", zegt moeder Mara. "Ik verwachtte dat ik heel verdrietig zou zijn. Maar het was zó leuk en de sfeer was zó goed. Het was echt een feest. Ik denk dat ze geen beter afscheid hadden kunnen krijgen."

Ouders stelen de show bij afscheid groep 8


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -