RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie dreigt met dwangsom als rioolstank Overvecht niet wordt opgelost

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De provincie Utrecht heeft Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden op de vingers getikt over de stank die de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Utrechtse wijk Overvecht soms veroorzaakt. Gedeputeerde Arne Schaddelee dreigt in een waarschuwingsbrief met een dwangsom of bestuursdwang.

Dat antwoordt Schaddelee op vragen van de VVD. Die partij maakt zich zorgen over de aanhoudende klachten uit de omgeving. Onlangs is de zuiveringsinstallatie vernieuwd, waardoor de stankoverlast zou moeten afnemen. Volgens de omwonenden, en ook de brief is daar vooralsnog weinig sprake van. Ook de politiek in de stad baalt van de stank.

"Gezien de aanhoudende klachten en onze ervaringen daarbij, is van enige verbetering van de situatie ten opzichte van de oude situatie, nog onvoldoende sprake", zo stelt de provincie in de brief aan het waterschap. "U dient er rekening mee te houden dat wij, indien wij menen dat door u onvoldoende maatregelen genomen worden om de overlast te voorkomen, wij handhavend kunnen en moeten optreden door het opleggen van lasten onder dwangsom of bestuursdwang."

Klachten
Naast de geuroverlast weten de bewoners volgens de VVD ook niet waar ze met hun klachten terecht kunnen. Veel van hen stuurden op aandringen van het waterschap de klachten naar Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, maar dat is volgens gedeputeerde Schaddelee niet de bedoeling.

Hij benadrukte dat de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), waar hij als gedeputeerde verantwoordelijk voor is, alle klachten moet krijgen. Op die manier is er overzicht van de problemen en kan er beter worden gezocht naar een oplossing. Het nummer daarvoor is 0800-0225510.

"We houden heel nadrukkelijk de vinger aan de pols de komende tijd", aldus Schaddelee die zegt nog goed in gesprek te zijn met het waterschap.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -