RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Er klinkt weer jazz in de Amersfoortse binnenstad

1/4
AMERSFOORT - Het was even stil op jazzgebied in Amersfoort, maar nu kan er weer elke woensdagavond genoten worden van jazzklanken. De Jazz Club Nights worden georganiseerd in stadscafé De Observant.

 Jazz in De Observant in Amersfoort. Jazz in De Observant in Amersfoort. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

Jazzmuziek is er voor iedereen en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tenorsaxofonist Alexander Beets legt uit: "Er zijn zoveel stromingen binnen de jazz. De kern is improvisatie en daarbinnen kan van alles. Of je nu van Miles David of Frank Sinatra houdt, van Sarah Vaugn of of juist wat hedendaagser, het kan allemaal. We willen hier laten zien hoe mooi de muziek is door veel verschillende stijlen te laten zien. Ik hou zelf van jazz met een swing erin, daar wordt ik heel gelukkig van."

Ik hou zelf van jazz met een swing erin."
Alexander Beets

Elke week spelen er andere bekende muzikanten in de binnentuin van het Amersfoortse café. Komende woensdag 22 juli is er de pianist Miguel Rodriguez met zijn quartet.

Het festival Rabobank Amersfoort Jazz, waar deze avonden een opmaat naar zijn, vindt dit jaar plaats op 20 en 22 november. Alexander: "Het festival bestaat al 42 jaar in Amersfoort. Wij muzikanten noemen het "musicians paradise". Dit is de plek waar het gaat om de muziek en waar er een warm publiek is. Muzikanten van over de hele wereld komen hiervoor naar Amersfoort.

 The Round Midnight Orchestra. The Round Midnight Orchestra. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

Jazz in Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -