Boeren kondigen nieuwe actiedag aan en roepen Nederlanders op thuis te werken

Boze boeren verzamelden vorig jaar oktober in De Bilt.
Boze boeren verzamelden vorig jaar oktober in De Bilt. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft voor woensdag 22 juli een landelijke actiedag aangekondigd tegen onder meer de veevoermaatregelen van het kabinet. De boerenprotestgroep roept de rest van Nederland op die dag thuis te werken.
De protesten leiden vaak tot verkeersopstoppingen. De agrariërs gaan vaak met hun trekker de snelweg op, soms richting Den Haag, en dat zorgt voor problemen op de weg. Daarom roept hoopt Farmers Defence Force nu dat Nederlanders die dag zo veel mogelijk thuisblijven.
FDF-voorman Mark van den Oever zegt dat het 'een groot protest' wordt en 'een startschot' voor volgende protesten. De boeren zijn sowieso van plan met trekkers de weg op te gaan. Hoe het protest er verder precies uit gaat zien, en of de boeren van plan zijn in de provincie Utrecht te demonstreren, is nog onduidelijk.
FDF had minister Carola Schouten van Landbouw eerder deze week een ultimatum gesteld om de omstreden veevoermaatregel uiterlijk 21 juli in te trekken. Maar zij liet al gelijk weten daar geen gehoor aan te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.