Kort nieuws: Frontale botsing bromfietsers Breukelen

REGIO - In Breukelen zijn woensdagavond twee bromfietser frontaal op elkaar gereden op de Straatweg. De jongen en het meisje zijn met verschillende botbreuken botbreuken afgevoerdnaar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.
* Terry van der Steen volgt Linda Boot op als gemeentesecretaris in Utrechtse Heuvelrug. Van der Steen die in mei begint is al werkzaam bij de gemeente. De huidige secretaris gaat aan de slag bij vervoerder HTM in Den Haag.
* In Utrecht hebben twee jongens een laptop uit een huis aan de de Parimaribostraat gestolen. De jongens reden op een scooter voor het huis, gooiden met een steen een ruit in en ging zo het huis binnen. Na een zoektocht door de wijk kon de politie de twee jongens opsporen. Het gaat om een jongen van 15 en een jongen van 17 jaar oud.
* Zo'n 200 schoolkinderen gaan volgende week in Soest het bos in vanwege Nationale Boomfeestdag. Het thema is dit jaar 'Spaar de bomen' en er doen zes basisscholen mee. De kinderen zullen opdrachten doen tijdens een speciale wandelroute. Verder is er een verhalenwedstrijd en de winnaar gaat dit najaar met de hele klas bomen planten in Soest.
* Aan de Wittevrouwensingel in Utrecht is vanochtend een bus stilgezet. De politie ging ter plaatse. Volgens een woordvoerder zou er in de bus een opstootje zijn geweest.
* In Wijk bij Duurstede is een dronken man doorgereden nadat hij tegen geparkeerde auto's was gebotst in de Dirk Fockstraat. In de omgeving zagen agenten de man met gedoofde lichten rijden. Hij was zo dronken dat hij niet in staat was om de blaastest te doen. Daarom is bij hem bloed afgenomen.
* Renswoude wil twee kunstgrasvelden aanleggen voor de voetballers op sportpark De Hokhorst. De club krijgt dan drie velden en kan ook meer leden kwijt.
* Het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Maartenskliniek Woerden gaan samenwerken op het gebied van reumazorg. Ze gaan kennis delen en samen wetenschappelijk onderzoek uitvoeren.
* In Amersfoort zijn bijna 70 scooterrijders beboet. Op de Leusderweg hield de politie een grote controle. De bekeuringen werden uitgeschreven vanwege opgevoerde scooters, lawaaiige uitlaten en rijden zonder de vereiste papieren. Twee scooters hadden mogelijk een vals framenummer.
* De politie heeft een woning aan de Koningshof in IJsselstein opengebroken na een tip over hennepplantage.
Ruim 60 planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De politie weet wie de eigenaar van de plantage is, maar de man is nog niet aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.