BCC opent 51e winkel in Utrecht

UTRECHT - Natuurlijk merkt elektronicaketen BCC de economische neergang. Maar dat weerhoudt het winkelconcern er niet van uit te breiden. Donderdag opende BCC de 51e vestiging volgens een nieuw concept in Utrecht.
Consumenten houden door de wereldwijde economische malaise de hand op de knip. Ze gaan op zoek naar goedkopere artikelen en als er een grote aankoop wordt gedaan, doen ze er langer over deze uiteindelijk te doen.
"Waar iemand een jaar geleden nog 500 euro over had voor een nieuwe koelkast, is dat nu nog 300 euro", zegt marketingmanager Eric Jansen van BCC.
"De ambitie om elk jaar vier tot vijf nieuwe vestigingen te openen, is ondanks de economische neergang niet bijgesteld'', aldus Jansen. Over vijf jaar moet BCC tachtig vestigingen in Nederland hebben.

BEURSGEVOEL

In de nieuwe winkels wordt een beursgevoel gecreëerd. "Klanten moeten het idee hebben lekker rond te kunnen snuffelen en proberen", aldus Jansen. Op zogeheten 'thema-eilanden' kunnen klanten producten testen en worden ook demonstraties gehouden.
Extra aandacht is er voor milieu- en energiezuinige apparaten en maatregelen. De ambitie van het bedrijf, dat samenwerkt met onder meer het Wereld Natuur Fonds, is om in 2012 klimaatneutraal te zijn.

KESA ELECTRICALS

De Nederlandse winkelketen is onderdeel van het Britse, beursgenoteerde Kesa Electricals. Omzetcijfers maakt BCC niet bekend. Kesa behaalde in het gebroken boekjaar 2007/2008 een omzet van 4,3 miljard pond sterling (4,6 miljard euro).
De opening van de vestiging nummer 52 staat over enkele weken gepland in het Zeeuwse Middelburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.