RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aangepaste Stint zal niet voor augustus op de weg mogen

BILTHOVEN - De aangepaste Stint zal voorlopig nog niet op de openbare weg te zien zijn. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft op zijn vroegst pas eind augustus tijd en ruimte om de elektrische bolderkar te testen.

Nadat bij een ongeluk met een op hol geslagen Stint in 2018 bij Oss vier jonge kinderen om het leven waren gekomen, werd de bolderkar verboden op de weg. Inmiddels is er een aangepaste versie gemaakt met onder meer gordels en een beschermende stalen beugel. De Bilthovense bedenker van de bolderkar hoopt dat de nieuwe Stint, onder de naam Buszy, wel de weg op mag.

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek dat de overheid in 2012 de Stint onterecht had goedgekeurd. Dat gebeurde op basis van de verkeerde eisen. Minister Van Nieuwenhuizen heeft de SWOV daarom gevraagd om een nieuwe methode te ontwikkelen waarmee licht gemotoriseerde voertuigen zoals de Stint kunnen worden getest op de veiligheid. Daar zijn de medewerkers van de SWOV nog mee bezig. Zij denken pas op zijn vroegst eind augustus de nieuwe Stint te kunnen testen.

Wat er precies is misgegaan bij het tragische ongeluk in Oss is ondanks onderzoek nog steeds niet duidelijk. Uit onderzoek is geen technisch mankement, geen storing en ook geen menselijke fout naar voren gekomen die het ongeluk zou kunnen hebben veroorzaakt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -