RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden krijgt corona-teststraat: 'Bij klachten echt laten testen'


WOERDEN - Woerden krijgt een corona-teststraat. Mensen kunnen zich daar zittend in hun auto laten testen op het virus. Het is de zevende teststraat in onze provincie.

De GGD was nadrukkelijk op zoek naar een teststraat in het westen van Utrecht. Die is nu dus gerealiseerd. De straat komt in de voormalige Citroën-garage aan de Leidsestraatweg.

De testlocatie werkt als een drive-thru. Mensen met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. De GGD neemt de test dan door het open raam af. Overigens kunnen inwoners ook lopend of met de fiets langskomen.

Testen is heel belangrijk
De overheid vindt het belangrijk dat iedereen met klachten zich laat testen. "Mijn oproep is om bij klachten dat ook echt te doen", zegt wethouder Noorthoek van Woerden. Gisteren werd bekend dat slechts 12 procent van de mensen met coronasymptomen zich daadwerkelijk laat testen.

De Woerdense teststraat opent maandag 27 juli en blijft in principe tot 31 december staan. Indien nodig zou die periode nog kunnen worden verlengd.

Zevende teststraat
De Utrechtse GGD heeft nog zes andere teststraten in onze provincie gemaakt. Drie daarvan staan in de stad Utrecht. De anderen zijn in Amersfoort, Veenendaal en Houten.

Verslaggever Jordi de Jong bezocht eerder al een teststraat om te kijken hoe dat nou in z'n werk gaat.

RTV Utrecht-verslaggever Jordi de Jong ging vorige maand langs bij de Utrechtse teststraten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -