Peuterspeelcentra-medewerkers boos over overname

© RTV Utrecht
UTRECHT - Pedagogisch medewerkers van peuterspeelcentra van Spelenderwijs voerden vandaag actie in Utrecht. Ze zijn boos omdat ze onder andere vinden dat de taallessen van kinderen met achterstanden in gevaar komen.
De peutercentra van Spelenderwijs houden op te bestaan en worden overgenomen door kinderopvangcentra. Maar medewerkers voelen zich niet betrokken en gehoord bij de overnamegesprekken.
Jacqueline Opmeer is pedagogisch medewerker en vertelt dat ze steeds minder tijd krijgt voor haar werk. "Ik heb nu een kwartier de tijd om een les voor te bereiden, terwijl ik vroeger hele plannen maakten wanneer een kind een taalachterstand had. Nu moet ik dat doen terwijl ik de zorg draag voor de kinderen. Dat kan helemaal niet tegelijk."
De actievoerders wilden graag 130 handtekeningen en een brief aanbieden aan een interimbestuurder van Spelenderwijs, maar die weigerde de groep aan te horen. Wel liet hij vijf medewerkers het pand van Spelenderwijs binnen om achter gesloten deuren met hen te praten. Wat er uit die gesprekken is gekomen is nog onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.